Workshops 5e editie

LET OP: dit waren de workshops voor de lustrumeditie op 18 juni 2021. De workshops voor de 6e editie worden in de loop van het jaar bekendgemaakt.

Zin maken met storytelling

Verhalen die jou raken willen je iets vertellen. Ze nodigen je uit. Wijzen je de weg. Je hoeft alleen maar te luisteren. Écht te luisteren. Met elke vezel van je lijf. Het vraagt opmerkzaamheid om te ontdekken wat jou zin geeft.

In deze workshop ga je verhalenwijsheid gebruiken om zicht te krijgen op jouw ZIN. Met behulp van de oercyclus die onder alle verhalen ligt, de reis van de held, krijg je zicht op jouw eigen verhaal.

Cindy Groen raakt je met de kracht van verhalen. Ze maakt je bewust en wakker. Ze zorgt dat het gaat borrelen en bruisen. En als dat eenmaal gebeurt. Dan komt de beweging vanzelf op gang. Dan ga je ZIN MAKEN. Dan word je de held in je eigen verhaal!

Max. aantal deelnemers: 15

Door: Cindy Groen-Wiersema
Meer info: www.verder-ontwikkeling.nl

Over het elimineren van de onzin

Davy de Wit is tijdmaker bij minderdruk.nl en hoofd van de ArtEZ Popacademie (Conservatorium Enschede).

Hij biedt vanuit zijn eigen bedrijf workshops en coachings aan over het inrichten en optimaliseren van tijd en het creëren van meer balans tussen werk en privé. Ook adviseert hij bedrijven over het minder druk zijn en minder druk ervaren in de off- en online werkomgeving en heeft hij zijn eigen online cursussen ontwikkeld. Druk baasje dus, maar de drukte de baas met meer tijd over voor de belangrijkere zaken in het leven.

Davy gaat vertellen over zijn transitie van druktemaker naar tijdmaker en over het inrichten van een zinvol en plezierig (werk)bestaan door het elimineren van de onzin.

Hij geeft antwoord op de vraag hoe je met minder drukte, minder druk op de ketel en minder druk maken meer en betere resultaten kunt bereiken. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en veel praktische- en direct toepasbare tips.

BONUS: Alle bezoekers van de Dag van het werkplezier krijgen 20% korting op zijn Minder druk lidmaatschap voor toegang tot alle cursussen en de community. Alle bezoekers van deze workshop krijgen na afloop gratis onbeperkt toegang.

Max. aantal deelnemers: 20

Door: Davy de Wit
Meer info: www.minderdruk.nl

De kracht van positiviteit in jouw team

Je hebt het vast wel eens gehoord: positiviteit versterkt. Maar hoe werkt dit precies? Wat doet het met ons brein? Wat is de reden dat het glas vaak halfleeg is? Hoe krijg jij meer gedaan bij jouw collega’s… en wanneer ga jij voor ze door het vuur? Hoe zorg je voor acceptatie van jouw feedback? En …wat kun je leren van dolfijnen?

Joeri en Ivo behandelen in deze workshop de vier stappen van Positive Reinforcement. Door positiviteit op het werk verschuift apathie en frustratie naar geluk en productiviteit. Met positive reinforcement krijg je vanzelf meer zin op en in je werk!

Max. aantal deelnemers: 15

Door: Joeri Besnyoi & Ivo Duchateau
Meer info: www.focusxl.nl

Beweegsessie: de voorwaarden voor het maken van zin!

In dit uur gaan we duidelijk bezig met het thema “Dan maak je maar zin”. Niet door je tools te geven waardoor je zin kunt maken, maar door het te hebben over de voorwaarden die hieraan ten grondslag liggen. Voordat je zin kan maken voor iets, is het van belang vier grote voorwaarden op orde te hebben, dit vergroot je kans van slagen! We bespreken de vaak onderbelichte kanten van deze voorwaarden en gaan in op hoe deze te verbeteren!

In het eerste half uur zullen 3 van de 4 voorwaarden aan bod komen. In het tweede half uur gaan we bewegen! Zorg voor een stukje vrije vloer en comfortabele kleding, hopelijk heb je er zin in, en zo niet?…..

Max. aantal deelnemers: 20

Door: Jaap van der Zand
Meer info: www.jaapsgym.nl

ONTDEK WAT JE ÉCHT WILT

Worstel je wel eens met de vraag wat je nou eigenlijk écht wilt in je werk? Wil je graag een volgende stap zetten, maar weet je niet zo goed in welke richting? En kun je wel een duwtje in de rug gebruiken?

Tijdens deze workshop ga je op een speelse en luchtige manier aan de slag met het antwoord op deze vraag. Namelijk door middel van tekenen (Visual Thinking). Een methode die plezierig en activerend werkt. Maar belangrijker nog: je ziet letterlijk in beeld ontstaan welk werk jou zin geeft!

En btw: “kunnen” tekenen is absoluut geen must voor deze workshop. Je zult ervaren dat ook jij dit kunt. Doe je mee?

Max. aantal deelnemers: 20

Door: Koen Lohmann
Meer info: www.droombaas.nl

BAM! Zin in Yoga!

Waarom doe je de dingen die je doet?

Tijdens deze yogasessie laat Mandy Westerman (Psycholoog & Yogadocent) je op een relaxte en no-nonsense manier contact maken met je lijf, gedachtes en emoties.

We nemen jouw innerlijke wereld onder de loep om te onderzoeken welke dingen voor jou echt belangrijk zijn in het leven. Doe je al dat waar je energie en plezier van krijgt? Of ervaar je tijdens deze sessie dat je toch wat anders zou willen in dit leven?

BONUS: voor alle deelnemers een gratis yogasessie @ de BAM yogastudio!

Max. aantal deelnemers: 15

Door: Mandy Westerman
Meer info: www.bamlifestyle.nl

Zin maken? Zinnen maken!

Je hebt een leuke baan, maar het schrijven van die memo’s, mails, adviezen, blogs…. Wat een moeizame klus is dat! Kan dat niet anders?

Ja, dat kan! Kom inspiratie opdoen bij de workshop ‘Zinnen maken’. Gegarandeerd heb je na deze workshop meer plezier bij het schrijven van zakelijke teksten.

Je krijgt tips om je eerste woorden sneller op papier te zetten. Je oefent brainstormtechnieken, voor een leukere invalshoek voor je tekst. Je leert kort en krachtig formuleren. Zo kort, dat je het kunt tekenen. Huh? Ja, echt. Kom maar meedoen. Ik leer je zin(nen) maken!

PS. In deze workshop gaan we zoveel mogelijk oefenen. Dus zorg dat je klaar zit met pen, papier of laptop.

Max. aantal deelnemers: 18

Door: Marije van der Veen
Meer info: www.krulcommunicatie.nl

Bezinning: soms kan even stilstaan een hele vooruitgang zijn

„Je kunt wijs worden door boeken te lezen of mensen te spreken, maar dat kan ook door naar binnen te keren (Joost van den Heuvel Rijnders & Frits Koster)”. Dus: Bezinning! Het letterlijk en figuurlijk even stilstaan bij jezelf.

Bewust(er) leven heeft invloed op de manier waarop we omgaan met onze alledaagse werkzaamheden. Door even stil te staan en te kijken naar de huidige stand van zaken, in plaats van te blijven rondrennen in de ratrace van alledag, kun je een hoop energie en stress besparen.

Bedenk maar eens voor jezelf hoeveel je doet ‘omdat het nou eenmaal moet of van je verwacht wordt’ en hoeveel je doet omdat je er bewust voor kiest? In deze workshop beZINnen we ons op deze vraag en hoe je meer bewustzijn kan cultiveren.

Ook Zinrijk werken? Maak vandaag een (door)start!

Max. aantal deelnemers: 20

Door: Marjolein Prenger
Meer info: www.praktijkfiducie.nl en www.positieve-educatie.nl

Flow creëer je zo!

Ken je dat aangename gevoel dat je helemaal opgaat in dat wat je aan het doen bent, het besef van tijd verdwijnt, dat het lijkt alsof het allemaal vanzelf gaat en alles meezit? Dat je het gevoel van moeiteloosheid ervaart en dat je aan het eind van je werkdag nog bruist van energie, waardoor je het gevoel hebt eindeloos door te kunnen gaan? Dat is een flow-ervaring!

Wil jij vaker flow ervaren op je werk, zodat je dagelijks werkplezier beleeft, productief en oplossingsgericht bent en je ook na je werk nog vol energie zit? Flow-ervaringen kun je bevorderen doordat je de juiste omstandigheden voor flow creëert.

In de workshop “Flow creëer je zo!” ontdek je hoe je de juiste omstandigheden voor flow kunt creëren en je krijgt persoonlijke tips om jouw flowfactor verder te ontwikkelen en vast te houden.

Max. aantal deelnemers: 20

Door: Rachel Gasper Rothengatter
Meer info: www.floooow.nl

Spelen met ZIN

Wil je weten hoe ‘zin’ er voor jou uitziet? En wil je ontdekken hoe je makkelijker bij je ‘zin’ kunt blijven of komen?

Judith van Oostrom en Wiro Kuipers van Zin in de Zaak helpen je op een speelse manier jouw antwoorden op deze vragen te vinden: beeldend, praktisch en interactief.

In deze workshop brengen zij hun kennis en ervaring met soul-based coaching, metaforen, zinvol ondernemen, spelend werken, creatief denken en bezield leiderschap samen in een spannende mix die jou verder gaat helpen.

Max. aantal deelnemers: 16
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Judith van Oostrom & Wiro Kuipers
Meer info: www.zinindezaak.nl