Workshops 6e editie

Check hieronder de workshops voor de 6e editie van de Dag van het Werkplezier. Aanmelden voor de workshop kan tijdens de inloop op de dag zelf. Bij binnenkomst kun je twee toegangskaarten pakken: één voor workshopronde 1 (ochtend) en één voor workshopronde 2 (middag). Wees er dus op tijd bij want vol=vol!

 

Systemisch werk in organisaties

Systemisch werk gaat over niet zichtbare, maar wel voelbare dynamieken in organisaties, teams en  functies.

Vaak lijken persoonlijke-, team- of organisatievraagstukken over gedrag te gaan. En tegelijkertijd kunnen ze niet op rationeel niveau worden opgelost. Oftewel met praten of denken kom je er niet uit. 

Merk je bijvoorbeeld dat het in je team niet lekker loopt? Of loop je ergens tegenaan in je huidige functie? Systemisch werk kan inzicht geven in de onderliggende patronen van dit soort vragen. Je kijkt dan niet naar gedrag (symptoom), maar wel waar dat gedrag een goede oplossing voor is (oorzaak).

In deze workshop ga je ervaren wat de drie systemische basisprincipes van organisaties zijn. En op welke vlakken die principes uit balans kunnen raken. Door hier aan te werken ontwikkel je meer vertrouwen in jezelf en je collega’s.

Door: Debbie Oosterlaar

Meer info: www.ikbendot.nl

Psychologische veiligheid in je team. Zie het, snap het, doe het

Vertrouwen in elkaar, in het management, in de organisatie. Als teamcoach zien we het vaak te voet komen, om er te paard weer vandoor te gaan.

Soms hoeft er in een team maar iets piepkleins of onbeduidends te gebeuren of hup, daar verdwijnt het. Terwijl sommige andere teams juist alles aan lijken te kunnen, zonder dat het vertrouwen vertrekt. Zo’n team is evenmin perfect, maar er is een soort onzichtbaar cement, dat de boel bij elkaar houdt. Waardoor er na een stevige clash ook gewoon weer gelachen wordt. Hoe dat komt? Er is psychologische veiligheid.

In deze workshop nemen we je mee in hoe je die psychologische veiligheid leert herkennen en gebruiken, om een vrijmoedig team te worden. Hoe kun je er meer van krijgen? En is het een trucje dat je kunt aanleren? Met deze vragen gaan we aan de slag in deze interactieve workshop.

Door: Arno Zijderveld & Marco Schravemade

Meer info: www.bureaubeterwerken.nl

Let’s talk dirty: hoe shit is jouw shit?

Onze darmen staan aan de basis van een goede gezondheid en daarmee dus ook wat we voelen, denken en doen.

In een perfecte wereld zouden we ons voedsel zonder problemen eten. Dus zonder een opgeblazen buik, constipatie, huidproblemen zoals eczeem, acne en psoriasis, vermoeidheidsklachten en een hormonale onbalans. Maar helaas leven we daar niet in..

Tijdens deze workshop leer je alles over de spijsvertering en hoe je deze op een positieve manier kunt beïnvloeden zodat je energieker wordt en lekkerder in je vel zit.

Vertrouw maar op je gut feeling. Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat je hier wel aan mee wilt doen! 😉

Door: Esmée Scholten

Meer info: www.green-studio.nl

Weet wat je écht wilt in je werk

Worstel je wel eens met de vraag wat je nou eigenlijk écht wilt in je werk? Ben je toe aan een volgende stap, maar weet je niet zo goed waar naartoe?

Tijdens deze workshop leer je op een speelse en visuele manier meer richting te geven aan jouw loopbaan. Namelijk door middel van tekenen (Visual Thinking).

Een bewezen methodiek die uiteindelijk zorgt voor meer rust in je kop en meer helderheid in je verhaal. 

En mocht je nu denken: “Help, ik kan niet tekenen!”

Ook jij kunt dit. Vertrouw d’r maar op.

Door: Koen Lohmann

Meer info: www.droombaas.com

Je stem als spiegel

Ik zie de stem als de spiegel van de ziel. Het is de brug tussen je innerlijke wereld en je buitenwereld.

Beide werelden worden constant beïnvloed door factoren van buitenaf, maar ook door factoren van binnenuit. Wanneer er incongruentie is tussen beide werelden, zal dit in je stem te horen en te voelen zijn. 

In deze workshop gaan we kijken naar wat jouw stem je wil laten zien. 

En maken we de (eventuele) kloof tussen je innerlijke wereld en je buitenwereld kleiner.

Door: Annemiek Leemans

Meer info: www.vitalvoice.nl

Master your breath

Kun jij vertrouwen op je basis?

Ademen lijkt een simpele bezigheid maar eenmaal verkeerd (aan) geleerd kan dit tot vage klachten lijden of in sommige gevallen chronisch, met verregaande gezondheidsproblemen. Tevens is de adem de meest directe manier voor stressreductie zonder medicijnen te gebruiken.

In de workshop gaan we samen onderzoeken en meten of jij goed ademt en of dat dit beter mag. In deze interactieve setting nodigen we een vrijwilliger uit om aan te tonen dat een goede ademhaling rechtstreeks invloed heeft op je hartslag, vertrouwen en gemoedstoestand en dus je stresslevel kan verlagen. Zo komen er nog verschillende oefeningen aan bod maar ik nodig de deelnemers vooraf ook uit om na te denken over vragen die we in de workshop kunnen behandelen. 

Kortom je leert ademtechnieken die de kwaliteit van je leven kunnen verhogen en misschien wel definitief veranderen. Doe je mee?

Maak je adem succesvol!!

Door: Ron ten Voorde

Meer info: www.yogateaching.nl

Energiek en uitgerust je dag door

Voel je fitter, blijer, geconcentreerder en productiever. Haal meer uit je nacht en word de persoon waar je altijd van “gedroomd” hebt.

Op de 6e editie van de Dag van het Werkplezier verzorgt psycholoog en slaapexpert Alies Coster een slaap-workshop. Na deze leerzame, maar vooral leuke bijeenkomst ben je het geheim achter een goede nachtrust rijker, kun je vertrouwen op je slaap-systeem en en ga je dus al meer relaxed de deur uit dan dat je binnenkwam.

Deze workshop is ook een aanrader voor leidinggevenden om slaapproblemen op de werkvloer sneller te signaleren en ze effectiever aan te pakken.

Door: Alies Coster

Meer info: www.sucsleep.com

Helderheid als sleutel tot jouw gezonde team en/of organisatie

Je kent het misschien wel. Je loopt na een overleg naar buiten en vraagt jezelf af: “wat is er nou eigenlijk besloten? Wie pakt dit nu op? Wordt er nu iets van mij verwacht, of niet?”

Vaagheid en onduidelijkheid is een van de grootste frustraties binnen teams en organisaties. Deze vaagheid en onduidelijkheid kan overal over gaan. Over doelen, over verwachtingen, over afspraken, over (on)gewenst gedrag, over consequenties en gevolgen, over aanspreken, over beloningen, over ‘vul zelf maar in’.. Teamleden raken gefrustreerd, haken af en trekken hun eigen plan. Vaagheid maakt teams en organisaties ongezond en verzuurd.

Helderheid is de sleutel tot gezonde en vitale teams en organisaties. Maar hoe creëer je dat, helderheid? En ook, hoe behoud je die helderheid vervolgens?

Tijdens deze workshop ga je, geïnspireerd door Patrick Lencioni, een aantal handvatten verkennen die helpen bij het creëren en behouden van helderheid. Je gaat deze handvatten in de workshop gelijk zelf toepassen en ervaren, zodat je ze de volgende dag direct kunt kopiëren naar je eigen team(s) en organisatie.

Alles voor een gezonde organisatie!

Door: Frank Wienen

Meer info: www.doorpakbv.nl

Storytelling: van jouw verhaal is er maar één!

Verhalen die jou raken willen je iets vertellen. Ze nodigen je uit. Wijzen je de weg. 

Je hoeft alleen maar te luisteren. Echt te luisteren. Én vooral: erop te vertrouwen dat het klopt! 

En dan begint het pas, want jouw verhaal gaan leven vraagt om actie.

In deze workshop ga je verhalenwijsheid gebruiken om zicht te krijgen op jouw verhaal en word je uitgedaagd om jouw verhaal te laten horen. 

Cindy Groen raakt je met de kracht van verhalen. Ze maakt je bewust en wakker. Ze zorgt dat het gaat borrelen en bruisen. En dat is het begin van het volgende hoofdstuk in jouw verhaal. 

Door: Cindy Groen

Meer info: www.verder-ontwikkeling.nl