Workshops

Hieronder vind je de 14 workshops die je op de Dag van het Werkplezier 2020 kunt kiezen. Dit jaar alles rondom het thema ‘Dan maak je maar zin!’. Aanmelden vooraf is niet mogelijk. Tijdens de inloop op de Dag kun je een entreeticket pakken voor de workshop naar keuze. Wees er daarom op tijd bij want op = op!

Ontketen het werkplezier in je team!

Arno Zijderveld, arbeidspsycholoog en schrijver van het boek ‘De manager als medicijn’, neemt je mee in de wereld van gezond werkgedrag.

Ze zeggen wel eens dat goede medewerkers niet vertrekken vanwege de baan maar vanwege de baas. Dan moet het omgekeerde ook waar zijn. Mensen blijven bij je werken om wie jij bent en de manier waarop jij jouw medewerkers stimuleert en plezier geeft. Hoe doe je dat? Aan welke knoppen kun je draaien als teamleider of manager? Waar heb jij invloed op en wat moet je loslaten?

In deze workshop ga je op een praktische manier aan de slag met energiegevers en ontdek je hoe je nog meer plezier kunt toevoegen, aan jouw eigen werk en vooral aan je team.

Max. aantal deelnemers: 15
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Arno Zijderveld
Meer info: www.bureaubeterwerken.nl

Zin maken met storytelling

Verhalen die jou raken willen je iets vertellen. Ze nodigen je uit. Wijzen je de weg. Je hoeft alleen maar te luisteren. Écht te luisteren. Met elke vezel van je lijf. Het vraagt opmerkzaamheid om te ontdekken wat jou zin geeft.

In deze workshop ga je verhalenwijsheid gebruiken om zicht te krijgen op jouw ZIN. Met behulp van de oercyclus die onder alle verhalen ligt, de reis van de held, krijg je zicht op jouw eigen verhaal.

Cindy Groen raakt je met de kracht van verhalen. Ze maakt je bewust en wakker. Ze zorgt dat het gaat borrelen en bruisen. En als dat eenmaal gebeurt. Dan komt de beweging vanzelf op gang. Dan ga je ZIN MAKEN. Dan word je de held in je eigen verhaal!

Max. aantal deelnemers: 15
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Cindy Groen-Wiersema
Meer info: www.verder-ontwikkeling.nl

Maak zin voor een kick ass vergadering!

Is jouw vergadering saai, langdradig en totaal niet to the point? Laat staan fun en energiek? Kom naar de workshop tijdens de Dag van het Werkplezier en krijg direct toepasbare tips om je volgende vergadering kick ass te maken!

We vergaderen in Nederland gemiddeld 6,5 uur per week. 61% van de mensen geeft aan dat ze vergaderingen inefficiënt vinden en 91% is regelmatig afgeleid tijdens een vergadering. Heel veel zin in vergaderingen is er niet.

Met Effectief Vergaderen, het enige zelfstandige trainingsbureau in Nederland gespecialiseerd in vergaderen, hebben wij de missie om door middel van praktische tips en tools vergaderingen in Nederland effectiever, energieker en fun te laten zijn! Heb jij al zin in deze workshop? Wij wel!

Max. aantal deelnemers: 15
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Daisy Meekes
Meer info: www.effectiefvergaderen.nl

Over het elimineren van de onzin

Davy de Wit is tijdmaker bij minderdruk.nl en hoofd van de ArtEZ Popacademie (Conservatorium Enschede).

Hij biedt vanuit zijn eigen bedrijf workshops en coachings aan over het inrichten en optimaliseren van tijd en het creëren van meer balans tussen werk en privé. Ook adviseert hij bedrijven over het minder druk zijn en minder druk ervaren in de off- en online werkomgeving en heeft hij zijn eigen online cursus ontwikkeld. Druk baasje dus, maar de drukte de baas met meer tijd over voor de belangrijkere zaken in het leven.

Davy gaat vertellen over zijn transitie van druktemaker naar tijdmaker en over het inrichten van een zinvol en plezierig (werk)bestaan door het elimineren van de onzin.

Hij geeft antwoord op de vraag hoe je met minder drukte, minder druk op de ketel en minder druk maken meer en betere resultaten kunt bereiken. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en veel praktische- en direct toepasbare tips.

BONUS: Alle bezoekers van de Dag van het werkplezier krijgen 10% korting op zijn Minder druk online cursus, alle bezoekers van deze workshop krijgen na afloop gratis onbeperkt toegang.

Max. aantal deelnemers: 20
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Davy de Wit
Meer info: www.minderdruk.nl

Positive reïnforcement

Je hebt het vast wel eens gehoord…positiviteit versterkt. Maar hoe werkt dit precies? Wat doet het met ons brein? Wat is de reden dat het glas vaak halfleeg is? Hoe ga je om met situaties waarin niets positiefs lijkt? Hoe zorg je voor acceptatie van feedback? En …wat kun je leren van dolfijnen?

Dit staat centraal tijdens deze workshop. Joeri en Ivo behandelen de vier stappen van Positive Reinforcement. Door positiviteit op het werk verschuift apathie en frustratie naar geluk en productiviteit. Met positive reinforcement krijg je vanzelf meer zin op en in je werk!

Max. aantal deelnemers: 15
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Joeri Besnyoi & Ivo Duchateau
Meer info: www.focusxl.nl

Beweegarmoede en de beslisbox

Tijdens “Beweegarmoede en de Beslisbox” gaan we het hebben over werkplezier vergroten, de voorwaarden voor verandering en wilskracht creëren.

De deelnemers zullen gaan bewegen, maar ook een keuze maken uit 4 topics met betrekking tot verandering en volhouden, waarover gesproken wordt. Het doel is om dichter bij meer werkplezier te komen!

Max. aantal deelnemers: 20
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Jaap van der Zand
Meer info: www.jaapsgym.nl

Waar heb ik ECHT zin in?

Een interactieve sessie, waarin thema’s als het creëren van bevlogenheid in teams en organisatie gekoppeld worden aan de basis, namelijk: Wie ben ik van nature en Wat kan ik?

Met andere woorden hoe definieer ik voor mijzelf wat mijn hoogste en beste bijdrage kan zijn. Hoe ontdek ik waar ik van nature zin in heb (en wat dus ook niet) Daarvoor is nodig te ontdekken wat je onveranderlijke kern is. (Wie ben je van nature).

Weet jij waar je nu ECHT zin in hebt?

Tijdens onze workshop gaan we een begin van een plan maken naar je eigen bevlogenheid.

Max. aantal deelnemers: 15
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Jan Gerritsen
Meer info: www.taylorprotocols.nl

Waar sta je elke dag voor op?

Koen Lohmann van Droombaas deed ooit een ludieke open sollicitatie bij een bedrijf, zonder echt te weten wat hij nou eigenlijk wilde gaan doen op de plek waar hij solliciteerde. Voorafgaand aan het koffiegesprek dat zou plaatsvinden, liet het bedrijf Koen nadenken over de volgende vraag omtrent z’n werk: “Waar sta je elke dag voor op”? Een vraag die Koen gaandeweg deed beseffen hoe waardevol een hoger doel in je werk kan zijn. Niet “slechts” werken voor geld, maar het gevoel hebben dat je werk er écht toe doet. Dat je een verschil maakt. Dat je werk daadwerkelijk “zin” heeft.

Tijdens de workshop “Waar sta je elke dag voor op?” helpt Koen je op een unieke manier een volgende stap te zetten naar meer zingeving in jouw werk. Namelijk door middel van tekenen (Visual Thinking). Een methode die plezierig en activerend is, en er bovendien voor zorgt dat je makkelijker uit je hoofd komt en sneller contact maakt met hetgeen wat dieper in jou leeft.

Het goede nieuws: “kunnen tekenen” is absoluut geen must voor deze workshop. Je zult ervaren dat ook jij dit beter kunt dan je denkt. Doe je mee?

Max. aantal deelnemers: 10
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Koen Lohmann
Meer info: www.droombaas.nl

All Rights Reserved by Barbara Trienen Photography

BAM! Zin in Yoga!

Waarom doe je de dingen die je doet?

Tijdens deze yogasessie laat Mandy Westerman (Psycholoog & Yogadocent) je op een relaxte en no-nonsense manier contact maken met je lijf, gedachtes en emoties.

We nemen jouw innerlijke wereld onder de loep om te onderzoeken welke dingen voor jou echt belangrijk zijn in het leven. Doe je al dat waar je energie en plezier van krijgt? Of ervaar je tijdens deze sessie dat je toch wat anders zou willen in dit leven?

BONUS: voor alle deelnemers een gratis yogasessie @ de BAM yogastudio!

Max. aantal deelnemers: 15
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Mandy Westerman
Meer info: www.bamlifestyle.nl

Zin maken? Zinnen maken!

Je hebt een leuke baan, maar het schrijven van die memo’s/mails/adviezen/blogs…. Wat een moeizame klus is dat! Kan dat niet anders?

Ja, dat kan! Kom inspiratie opdoen bij de workshop ‘Zinnen maken’. Gegarandeerd heb je na deze workshop meer plezier bij het schrijven van zakelijke teksten.

Je krijgt tips om je eerste woorden sneller op papier te zetten. We gaan in op jeukwoorden- en hoe je ze vervangt. Je oefent brainstormtechnieken, voor een leukere invalshoek voor je tekst. Je leert kort en krachtig formuleren. Zo kort, dat je het kunt tekenen. Huh? Ja, echt. Kom maar meedoen. Ik leer je zin(nen) maken!

PS. In deze workshop gaan we zoveel mogelijk oefenen. Ik heb pen en papier voor je, maar als je liever digitaal schrijft, neem je dan zelf iets mee?

Max. aantal deelnemers: 18
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Marije van der Veen
Meer info: www.krulcommunicatie.nl

Bezinning: soms kan even stilstaan een hele vooruitgang zijn

“Je kunt wijs worden door boeken te lezen of mensen te spreken, maar dat kan ook door je in te keren. Door je ogen te sluiten en in je lichaam en je geest te kijken. Het maakt je opener en vriendelijker. Je leert geduldiger omgaan met moeilijke zaken” – Joost van den Heuvel Rijnders & Frits Koster”

Deze uitspraken geven goed de inhoud van deze workshop weer. Bezinning. Het letterlijk en figuurlijk even stilstaan bij jezelf door mindfulnessbeoefening. Bewust(er) beleven, ervaren en handelen kunnen helpen je werkende bestaan lichter te maken en soms zelfs plezieriger. Ook Zinrijk werken? Maak vandaag een start bij de workshop van Marjolein, docent Positieve Psychologie & mindfulnesstrainer op de Universiteit Twente en eigenaar van Praktijk Fiducie.

Max. aantal deelnemers: 20
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Marjolein Prenger
Meer info: www.praktijkfiducie.nl en www.positieve-educatie.nl

Aanspreken in teamwork, zo maak je zin

In deze prikkelende en interactieve workshop ga je op een andere manier zingeven aan aanspreken. Frustraties in teams worden vaak niet beslecht omdat men aanspreken lastig vindt. Dit doet afbreuk aan onder andere onderling vertrouwen, prestatieniveau en teamresultaat.

Je verlaat de workshop met een nieuwe mindset over aanspreken en tips om het gewoon te gaan doen.

Wij geloven dat succesvol teamwork dé manier is om ieders potentieel volledig te benutten. En het reikt verder; aanspreken in teams heeft bewezen dat het stress en ontevredenheid vermindert én werkplezier vergroot.

Ik zie ernaar uit om je te ontmoeten en samen aan de slag te gaan!

Max. aantal deelnemers: 20
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Maud van der Struijk
Meer info: www.doorpakbv.nl

Flow creëer je zo!

Ken je dat aangename gevoel dat je helemaal opgaat in dat wat je aan het doen bent, het besef van tijd verdwijnt, dat het lijkt alsof het allemaal vanzelf gaat en alles meezit? Dat je het gevoel van moeiteloosheid ervaart en dat je aan het eind van je werkdag nog bruist van energie, waardoor je het gevoel hebt eindeloos door te kunnen gaan? Dat is een flow-ervaring!

Wil jij vaker flow ervaren op je werk, zodat je dagelijks werkplezier beleeft, productief en oplossingsgericht bent en je ook na je werk nog vol energie zit? Flow-ervaringen kun je bevorderen doordat je de juiste omstandigheden voor flow creëert.

In de workshop “Flow creëer je zo!” ontdek je hoe je de juiste omstandigheden voor flow kunt creëren en je krijgt persoonlijke tips om jouw flowfactor verder te ontwikkelen en vast te houden.

Max. aantal deelnemers: 20
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Rachel Gasper Rothengatter
Meer info: www.floooow.nl

Spelen met ZIN

Wil je weten hoe ‘zin’ er voor jou uitziet? En wil je ontdekken hoe je makkelijker bij je ‘zin’ kunt blijven of komen?

Judith van Oostrom en Wiro Kuipers van Zin in de Zaak helpen je op een speelse manier jouw antwoorden op deze vragen te vinden: beeldend, praktisch en interactief.

In deze workshop brengen zij hun kennis en ervaring met soul-based coaching, metaforen, zinvol ondernemen, spelend werken, creatief denken en bezield leiderschap samen in een spannende mix die jou verder gaat helpen.

Max. aantal deelnemers: 16
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Judith van Oostrom & Wiro Kuipers
Meer info: www.zinindezaak.nl