Workshops

LEGO Serious Play: zakelijk spelen

“You can discover more about a person in an hour of play than in a year of conversation.” Of dat zo is: dat ontdek je in de workshop ‘LEGO Serious Play’ (LSP). LSP is de zakelijke toepassing van LEGO en wordt ingezet voor het bouwen aan een gedeeld beeld bij abstracte thema’s. Soms gaat dat bijvoorbeeld over ‘werkplezier’ of ‘leiderschap’, en andere keren over team- of organisatieontwikkeling tot aan het volledige strategische speelveld rond een organisatie. De essentie is altijd dezelfde: de verbeelding wordt geprikkeld, alle deelnemers doen maximaal mee en er komt helderheid op tafel. Tijdens de ‘Dag van het Werkplezier’ ontdek je hoe dat werkt – en ervaar je het met je handen. Lol, energie en Aha-momenten gegarandeerd!

Max. aantal deelnemers: 20
Tijden: 11:15 – 12:15 en 13:30 – 14:30
Locatie: Concordia, Langestraat 56
Ruimte: Workshopruimte

Door: Wiro Kuipers
Lees meer op: www.zinindezaak.nl

LEGO Serious Play workshop - zin in de zaak
Workshop werkgeluk - geluksmederij

Werkgeluk is heus niet makkelijk,/h2>

Werkgeluk wordt vaak gezien als synoniem voor blij zijn op je werk. De invulling die eraan gegeven wordt is vaak instrumenteel en gericht op de omlijsting van het werk.

Wij geloven dat werkgeluk veel meer gaat over jezelf kunnen zijn, echtheid. Over het aangaan van moeilijk issues en daar sterker uitkomen. Over kwetsbaar durven zijn en fouten mogen maken. Over erkennen dat mensen soms ook niet op de goede plek zitten en daar consequenties aan verbinden. Over elkaar serieus nemen. En dat is heus niet altijd makkelijk.

Uit onderzoek blijkt dat belangrijke pijlers voor werkgeluk in organisaties in de thema’s respect, duidelijkheid, veiligheid, waardering, cultuur, trots, toewijding en zelfvertrouwen zitten.

In de mate waarin en de manier waarop deze thema’s vorm krijgen in een organisatie. Deze workshop gaat over het integreren van geluk in het dagelijks werk en het niet te zoeken in de feestjes.

Max. aantal deelnemers: 20
Tijden: 11:15 – 12:15 en 13:30 – 14:30
Locatie: Stadhuis van Enschede, Langestraat 24
Ruimte: Kamer 93

Door: Inge de Vries en Chantal Kroese
Lees meer op: www.geluksmederij.nl

Puur jezelf

Lichaamshouding en levenshouding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Heb jij bewust inzicht in jezelf, de wijze waarop jouw levenshouding en -ervaring zich vertaalt in jouw lichaam & geest? Beweeg je vanuit eigen kracht, rust & balans hetgeen leidt tot bewuste ruimte, openingen, vernieuwing en verwondering. Of zit je vast in geconditioneerd en onbewust gedrag? Conditionering brengt een houding met zich mee. Kom uit je comfortzone en neem het roer in eigen handen.

In deze workshop raken we het pure in jezelf. Ervaar je jouw eigen kracht en authenticiteit. Van denken naar bewust voelen. De oplossing niet buiten jezelf zoeken, maar in jezelf vinden. Ik geef je inzicht in het ontstaan van fysieke en geestelijke conditionering tijdens het leven.

Puur jezelf zijn vergt moed, bewustwording, kwetsbaarheid en loslaten om een open houding, ontspanning, meer uitstraling én energie te realiseren en ‘de grenzen van’ je energielichaam te ontdekken.

Max. aantal deelnemers: 25
Tijden: 11:15 – 12:15 en 13:30 – 14:30
Locatie: Stadhuis van Enschede, Langestraat 24
Ruimte: Mozaïekzaal

Door: Ellen Oude Lansink
Lees meer op: www.dehoudingcoach.nl en www.studio-puurjezelf.nl

puur jezelf workshop - de houding coach

Krachtig stellen van grenzen

Hoe ga jij om met grenzen? Stel dat een klant telkens te hoge eigen stelt, een collega benadert je op een vervelende manier, of een leidinggevende schuift continu (rot)klussen naar je? In deze intense workshop ga jij ver- en herkennen hoe jij met je grenzen omgaat. Je ontdekt welke keuzes jij (on)bewust maakt in lastige werksituaties en wat het effect ervan is op klanten, collega’s en jezelf. Intentie van de workshop is dat je vrijer en krachtiger de interactie leert aangaan. Een onmisbare schakel in werkplezier.

Max. aantal deelnemers: 16
Tijden: 11:15 – 12:15 en 13:30 – 14:30
Locatie: Concordia, Oude Markt 15
Ruimte: Salon 4

Door: Hans Kets en Ivo Duchateau
Lees meer op: www.doorpakbv.nl en www.business-power.nl

Happy Stress

Dagelijks hebben we te maken met duizenden prikkels. Overprikkeling of te veel stress kan leiden tot een burn-out; een sterk groeiend fenomeen in deze tijd. Hoe kan jij de prikkels de baas worden? Wat is de werking van onze gedachten? Wat is de werking van emoties? Wat hebben slaap en voeding voor invloed op overprikkeling? En hoe word jij stress en overprikkeling de baas. Al deze onderwerpen komen aan bod in deze introductieworkshop van de leergang Happy Stress.

Resultaat: Je hebt kennis van de prikkels die er zijn die zorgen voor overprikkeling en stress. Je ontdekt welke prikkels jijzelf ervaart. Je leert een oefening zodat jij de baas wordt van je eigen prikkels.

Max. aantal deelnemers: 20
LET OP: Deze workshop wordt alleen s’middags gegeven van 13:30 – 14:30
Locatie: Concordia, Oude Markt 15
Ruimte: Salon 3

Door: Mira Opdam en Yvette Stemerding
Lees meer op: www.nummertien.nl

Happy Stress / happy@work workshop - nummertien.nl

Don’t do social. Be social.

Social media kan jou of jouw organisatie veel exposure, leads, tips en leuke contacten opleveren. Maar dan mag het geen ‘moetje’ of eenheidsworst zijn. Hoe zet je nou social media in terwijl je dicht bij jezelf blijft? Op een manier waar niet alleen jij, maar ook jouw volgers energie van krijgen? Laat je inspireren door De Contentmaker en breng het ‘social’ weer terug in social media. Word een ware online ambassadeur van jezelf én van je eigen organisatie.

Max. aantal deelnemers: 15
Tijden: 11:15 – 12:15 en 13:30 – 14:30
Locatie: Stadhuis van Enschede, Langestraat 24
Ruimte: Kamer 51

Door: Sharita Satink en Nicole Tusveld
Lees meer op: www.decontentmaker.nl

Happy@work

Wil jij het maximale uit jezelf halen en werk doen dat echt bij je past? Dan is het belangrijk dat je weet wat jouw talent is en waar je kwaliteiten liggen. Deze workshop is een introductie van de leergang Happy@Work en is bedoeld voor iedereen die op zoek wil gaan naar zijn of haar kracht om vanuit daar keuzes te maken in je loopbaan, zodat je je werk vol energie en met succes kunt doen!

We gaan aan de slag met het herkennen, erkennen van je talent. Met behulp van energieke oefeningen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Resultaat: Veel mensen doen dagelijks hun best om zo goed mogelijk te doen wat er van hen wordt verwacht. Tijdens deze workshop krijg je handvatten om te ontdekken waar je van nature goed in bent.

Max. aantal deelnemers: 20
LET OP: Deze workshop wordt alleen s’ochtends gegeven van 11:15 – 12:15
Locatie: Concordia, Oude Markt 15
Ruimte: Salon 3

Door: Mira Opdam en Yvette Stemerding
Lees meer op: www.nummertien.nl

Happy Stress / happy@work workshop - nummertien.nl
workshop teamwork - buro wesselink

De vijf frustraties van teamwork

We werken allemaal in teamverband, maar ‘de ideale teamspeler’ bestaat niet. Laat staan een heel team van ideale teamspelers. Gevolg is dat frustraties op de loer liggen en zo nu en dan de kop op steken. Deze frustraties spelen een grote rol in de onderlinge communicatie en zijn bepalend voor de mate waarin je als team succesvol bent en werkplezier ervaart. Tijdens de workshop maak je kennis én ga je aan de slag met het teamworkmodel van Patrick Lencioni. Insteek: hoe buig je (soms sluimerend aanwezige) frustraties om naar succesvoorwaarden zodat je als team beter in staat bent om te presteren met plezier.

Max. aantal deelnemers: 20
Tijden: 11:15 – 12:15 en 13:30 – 14:30
Locatie: Stadhuis van Enschede, Langestraat 24
Ruimte: Hal voormalig Burgerzaken

Door: Selmar Wesselink
Lees meer op: www.burowesselink.nl

Flow inspiratiesessie

Ken je dat aangename gevoel dat je helemaal opgaat in dat wat je aan het doen bent, het besef van tijd verdwijnt, dat het lijkt alsof het allemaal vanzelf gaat en alles meezit? Het gevoel van moeiteloosheid ervaart en aan het eind van je werkdag nog bruist van energie, waardoor je het gevoel hebt eindeloos door te kunnen gaan? Dat is een flow-ervaring!

Hoe vaak heb jij een flow-ervaring op je werk en weet je nog wanneer je flow voor het laatst hebt ervaren? Wil jij vaker flow ervaren op je werk? Flow-ervaringen kun je bevorderen doordat je de juiste omstandigheden voor flow creëert. Wat die goede omstandigheden voor flow zijn deelt Rachel tijdens de Flow inspiratiesessie. De inspiratiesessie geeft je meer inzicht in het concept flow en na de sessie weet je wat je de volgende dag al kunt doen om de juiste omstandigheden voor flow te creëren.

Max. aantal deelnemers: 10
Tijden: 11:15 – 12:15 en 13:30- 14:30
Locatie: Stadhuis van Enschede, Langestraat 24
Ruimte: Kamer 82

Door: Rachel Gasper-Rothengatter
Lees meer op: www.floooow.nl

Maak werk van je droom! (2-delige workshop)

Iedereen heeft – bewust of onbewust – wel een bepaald beeld van wat hij of zij het liefst zou willen doen in z’n werk. Aan dromen geen gebrek zou je kunnen zeggen. Maar een dergelijke droom realiseren is een heel ander verhaal. Tijdens de workshop “Maak werk van je droom!” ga je hiermee aan de slag!

De workshop bestaat uit 2 delen, een ochtenddeel en een middagdeel. ‘s Ochtends leert Koen Lohmann je – door middel van visualisatie – hoe je een helder beeld kunt vormen van jouw droom op gebied van werk. De tekening die je deze ochtend maakt vormt de basis voor het middagdeel van de workshop. Want nu je je droom helder hebt, begint het echte werk. Hoe zet je je eigen talenten en dromen in de wereld? In de middag leert Bart Nijhuis je hoe je het gat kunt dichten tussen waar je vandaag staat – en waar je graag wilt zijn.

Max. aantal deelnemers: 15 – 20
Tijden: Deel 1 van 11:15 – 12:15 en Deel 2 van 13:30 – 14:30
Locatie: Concordia, Langestraat 56
Ruimte: Auditorium

Door: Koen Lohmann en Bart Nijhuis
Lees meer op: www.droombaas.nl en www.orange8.nl

Presenteren met plezier, zonder stress én met meer impact

Als medewerker of manager mag of moet je je zelf vaak presenteren. Voor veel mensen is dit best spannend. Spreekangst staat in de top vijf grootste angsten. Je bent dus niet alleen. In een vergadering je verhaal vertellen, daar zien veel mensen tegenop. Je bent dan zo zenuwachtig dat je je woorden vergeet. Of je krijgt een trillende knie die maar niet ophoudt. Het zweet breekt je uit en staat op je voorhoofd dat het net lijkt of je de halve marathon hebt gelopen. Wat kan ik er aan doen? In een interactieve workshop geeft Stressdokter Jeroen Stoffels een kijkje wat er in jouw lichaam gebeurt en hoe je dit kunt omzetten. Wetenschappelijke technieken omgezet naar praktische toepasbaarheid. En dat in drie minuten. Evidence based.

Max. aantal deelnemers: 20
Tijden: 11:15 – 12:15 en 13:30 – 14:30
Locatie: Stadhuis van Enschede, Langestraat 24
Ruimte: Kamer 77

Door: Jeroen Stoffels
Lees meer op: www.harttrainen.nl

workshop Presenteren met plezier - harttrainen.nl
mindfulness workshop

Mindfulness: de grote waarde voor jou en jouw organisatie

Mindfulness is tegenwoordig een hype. Maar weet je wat het écht inhoudt? En weet je wat het kan betekenen voor jouw organisatie op het gebied van werkplezier, stressreductie, creativiteit en algehele cultuur? Tijdens deze workshop leer je mindfulness ervaringsgericht kennen. Vanuit rust en aandacht. En vanuit de ervaring gaan we dieper in op de achterliggende theorie en geschiedenis en kijken we vooruit naar de toepassing van en effecten die deze wetenschappelijk onderbouwde methode in petto heeft. De methode van banana tree kenmerkt zich door laagdrempeligheid, frisheid, kwetsbaarheid van de trainer en concrete onderbouwing en toepassing.

Max aantal deelnemers: 25
Tijden: 11:15 – 12:15 en 13:30 – 14:30
Locatie: Stadhuis van Enschede, Langestraat 24
Ruimte: Burgerzaal

Door: Ferry de Wit
Lees meer op: www.bananatree.nl