Over de dag

Wat en waarom?

Op dit moment lopen 1 op de 7 werkende Nederlanders het risico om in een burn-out terecht te komen. Dit kunnen wij niet aanzien! We geloven dat iedereen recht heeft op een gelukkig werkleven en hebben om deze reden de Dag van het Werkplezier in het leven geroepen met als missie: ‘Werkplezier bovenaan op de agenda van 10.000 organisaties in 2025!’. De Dag van het Werkplezier is een jaarlijks terugkerend event waarbij we op een positieve manier licht schijnen op het onderwerp werkstress. Vanuit de filosofie van de Positieve Psychologie richten we onze aandacht op het versterken van wat goed gaat in plaats van de aandacht te richten op het bestrijden van wat niet goed gaat! Dus niet het bestrijden van stress, maar het stimuleren van werkplezier en een positieve manier van omgaan met stress. Op de Dag zullen er inspiratiesessies zijn, workshops en sprekers. Alles om de energie te boosten en je te laten zien dat werk heel leuk kan zijn! Download rechtsbovenin Het Werkplezier Manifest voor meer informatie over de achtergrond, de visie en de missie!

Voor wie?

Voor mensen binnen organisaties die voor zichzelf of in hun organisatie een positief geluid wil laten klinken. Wil je weten hoe jij voor jezelf, binnen je team of binnen je organisatie werkplezier kunt stimuleren en op een positieve manier kunt omgaan met stress? Dan is deze Dag iets voor jou!

Het maakt niet uit of je als medewerker komt, met je team komt of vanuit een rol als HR Manager of Directeur van een organisatie. De boodschap is steeds dezelfde!

Dit jaar vindt de 4e editie plaats op  24 mei 2018!

Initiatiefnemers?

Eind 2015 leerden 2 organisatiepsychologen uit Enschede, Selmar Wesselink en Ferry de Wit, elkaar kennen. Ze vonden elkaar in een gedeelde pijn, namelijk de groeiende burnout problematiek die zich als een olievlek door werkend Nederland uitspreidde. Ze konden er niet tegen dat zoveel mensen met energielekken aan het werk waren. De overheid speelde hier op in door de Week van de Werkstress te organiseren. Selmar en Ferry geloven dat wanneer organisaties zich richten op de bevordering van werkplezier, veel burnouts kunnen worden voorkomen. En zo begonnen ze te dromen van een Dag van het Werkplezier, 1 dag waarop organisaties kunnen proeven hoe zij de rest van het jaar kunnen werken aan werkplezier binnen hun organisatie. Een werkpleziergolf door werkend Nederland. In november startten ze een crowdfundcampagne en 2 maanden later hadden ze het geld bij elkaar om het evenement te organiseren. Met 200 bezoekers was de eerste editie een groot succes. Inmiddels is de Dag een jaarlijks terugkerend werkevent en wordt langzamerhand een begrip in Twente en de rest van Nederland!

dag van het werkplezier - initiatiefnemers Selmar en Ferry