Gemeente Westerwolde

Dag van het Werkplezier bij de Gemeente Westerwolde!

dag van het werkplezier nu ook bij Gemeente WesterwoldeVerbinding & Persoonlijke Groei

Welkom op de pagina van de Incompany Dag van het Werkplezier bij de Gemeente Westerwolde. Gemeente Westerwolde is een jonge organisatie gestoeld op de fundamenten van de voormalige organisaties van gemeenten Vlagtwedde en Bellingwolde. Als kick-off van het organisatieprogramma rondom verbinding en cultuurvorming organiseren we op 27 september 2018 deze inspiratiedag voor jullie!

Hieronder vind je alle informatie over de Dag: het programma, de spreker en de workshops die je kunt volgen.

 

Programma

08.45 – 09.15 uur          Inloop/koffie + kaartjes pakken workshops

09.15 – 09.45 uur          Opening

09.45 – 10.00 uur          Energizer

10.00 – 10.45 uur          Spreker

10.45 – 11.15 uur          Pauze + looptijd

11.15 – 12.30 uur          Workshopronde 1

12.30 – 13.30 uur          Lunch

13.30 – 14.45 uur          Workshopronde 2

14.45 – 15.15 uur          Pauze

15.15 – 15.45 uur          Oogst van de Dag

15.45 – 16.00 uur          Afsluiting

16.00 – 17.00 uur          Do-mi-bo

 

Spreker

Alexander den Heijer

Alexander den Heijer is een inspirerende spreker, trainer en schrijver. Hij helpt mensen en organisaties te floreren door het bieden van inzicht en inspiratie op het gebied van transformatie. De afgelopen zes jaar heeft hij duizenden mensen binnen organisaties getraind. Daarnaast is hij schrijver van het boek ‘Nothing you don’t already know.’ Hij deelt veel van zijn teksten via Instagram waar inmiddels meer dan 70.000 mensen hem volgen. Bovendien zijn sommige van zijn citaten al door miljoenen mensen wereldwijd gelezen.

Alexander laat in zijn lezingen en workshops zien dat transformatie begint met inzicht. Want als we onszelf en de wereld anders zien, gaan we het leven anders ervaren, en als we het leven anders ervaren gaan we anders reageren. Het doel van Alexander’s lezingen is daarom ook niet om mensen zich anders te laten gedragen, maar om ze te helpen anders te kijken. Naar de organisaties waarin zij werken en naar zichzelf. Ontsluieren wat we eigenlijk allang wel weten, maar wat we zijn vergeten. Her-inneren. Naar binnen kijken, om vervolgens van binnenuit te transformeren.

Alexander houdt ervan om conventionele manieren van denken uit te dagen. Met zijn holistische, hedendaagse visie, is hij in staat om mensen aan het denken te zetten. Hij spreekt het liefst over transformatie en zelfrealisatie al dan niet binnen een organisatorische context.

Lees meer op www.alexanderdenheijer.com

Locatie: Hotel Boschhuis, Ter Apel
Ruimte: Plenaire Zaal

Workshops

Aanmelden voor de workshops kan op de ochtend van de dag zelf. Je kunt bij binnenkomst in de plenaire ruimte een kaartje pakken van de workshop die je wilt volgen. Wees er op tijd bij want vol=vol! Er zijn 2 rondes. Ronde 1 is van 11:15 tot 12:30 en ronde 2 is van 13:30 tot 14:45.

Let op: de workshop van Droombaas is een 2-delige workshop (ochtend én middag)

 

LEGO Serious Play: zakelijk spelen

“You can discover more about a person in an hour of play than in a year of conversation.” Of dat zo is: dat ontdek je in de workshop ‘LEGO Serious Play’ (LSP). LSP is de zakelijke toepassing van LEGO en wordt ingezet voor het bouwen aan een gedeeld beeld bij abstracte thema’s. Soms gaat dat bijvoorbeeld over ‘werkplezier’ of ‘leiderschap’, en andere keren over team- of organisatieontwikkeling tot aan het volledige strategische speelveld rond een organisatie. De essentie is altijd dezelfde: de verbeelding wordt geprikkeld, alle deelnemers doen maximaal mee en er komt helderheid op tafel. Tijdens de ‘Dag van het Werkplezier’ ontdek je hoe dat werkt – en ervaar je het met je handen. Lol, energie en Aha-momenten gegarandeerd!

Max. aantal deelnemers: 20
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Judith van Oostrom
Lees meer op: www.zinindezaak.nl

puur jezelf workshop - de houding coach

Eigen kracht & authenticiteit

In deze workshop raken we het pure in jezelf. Ervaar je jouw eigen kracht en authenticiteit. Van denken naar bewust voelen. De oplossing niet buiten jezelf zoeken, maar in jezelf vinden. Ik geef je via het lichaam inzicht in het ontstaan van fysieke en geestelijke conditionering tijdens het leven. Waar zit je vast in geconditioneerd en onbewust gedrag, hetgeen leidt tot fysieke & mentale klachten. Conditionering brengt een houding met zich mee.
We kijken samen naar de wijze waarop jouw bewegingen, werkhouding, levenshouding en -ervaring zich vertalen in jouw lichaam & geest.

Verandering vraagt om bewustwording, kwetsbaar durven zijn en loslaten om een open houding, ontspanning, meer uitstraling én energie te realiseren en ‘de grenzen van’ je energielichaam te ontdekken. Een stap naar innerlijke rust, kracht en balans.

Tip: neem makkelijk zittende kleding mee voor deze workshop

Max. aantal deelnemers: 15
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Ellen Oude Lansink
Lees meer op: www.dehoudingcoach.nl en www.studio-puurjezelf.nl

Happy Innovations! Plezier hebben in nieuwe dingen doen

Innoveren is in een veranderende markt cruciaal om relevant te blijven. Ook gemeenten zijn steeds vaker bezig het bedenken van nieuwe oplossingen die het de klant gemakkelijker, leuker en aangenamer maken. Maar hoe komen jij en je collega’s in de innovatiestand? Waar begin je? Hoe komt je tot creatieve, andere ideeën? En hoe hou je er plezier in?

Ivo Duchateau laat je in deze workshop op een leuke, prikkelende manier kennismaken met de stappen die je bij innovatie zet. Deze workshop maakt duidelijk hoe teams innovatie tot stand brengen, resultaten boeken èn er lol in hebben.

Max. aantal deelnemers: 20
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Ivo Duchateau
Lees meer op: www.business-power.nl

Happy Innovations!

BAM Business Yoga

Gezondere werknemers, minder stress, betere prestaties: geen wonder dat yoga op de werkvloer zo in opmars is!
De BAM Business Yoga workshop bestaat uit een praktische oefening en een relaxte yogasessie. Het doel van deze workshop is dat je na afloop meer ontspanning, energie en focus ervaart.
Tip: trek of neem makkelijk zittende kleding mee voor deze workshop.
Max. aantal deelnemers: 15
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

De vijf frustraties van teamwork

We werken allemaal in teamverband, maar ‘de ideale teamspeler’ bestaat niet. Laat staan een heel team van ideale teamspelers. Gevolg is dat frustraties op de loer liggen en zo nu en dan de kop op steken. Deze frustraties spelen een grote rol in de onderlinge communicatie en zijn bepalend voor de mate waarin je als team succesvol bent en werkplezier ervaart. Tijdens de workshop maak je kennis én ga je aan de slag met het teamworkmodel van Patrick Lencioni. Insteek: hoe buig je (soms sluimerend aanwezige) frustraties om naar succesvoorwaarden zodat je als team beter in staat bent om te presteren met plezier.

Max. aantal deelnemers: 40
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Selmar Wesselink
Lees meer op: www.burowesselink.nl

workshop teamwork - buro wesselink

Flowt(h)et?

Ken je dat aangename gevoel dat je helemaal opgaat in dat wat je aan het doen bent, het besef van tijd verdwijnt, dat het lijkt alsof het allemaal vanzelf gaat en alles meezit? Dat je het gevoel van moeiteloosheid ervaart en dat je aan het eind van je werkdag nog bruist van energie, waardoor je het gevoel hebt eindeloos door te kunnen gaan? Dat is een flow-ervaring!

Wil jij vaker flow ervaren op je werk, zodat je dagelijks werkplezier beleeft, productief en oplossingsgericht bent en je ook na je werk nog vol energie zit? Flow-ervaringen kun je bevorderen doordat je de juiste omstandigheden voor flow creëert. Wat die goede omstandigheden zijn en hoe je die kunt creëren ontdek je, na een korte flow-introductie, in het welbekende kwartetspel, maar dan in flow: het ‘Flowt(h)et?’-spel. Aan de hand van de kwartetkaarten leer je van elkaars kennis en ervaring en ontstaan er inzichten en verbetertips voor jouzelf en voor een goede samenwerking met je collega’s.

Max. aantal deelnemers: 20
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Rachel Gasper-Rothengatter
Lees meer op: www.floooow.nl

Droombaas: 2-delige workshop ‘Breng jouw droombaan in  beeld’

 

Workshop ronde 1: ‘Visualiseer je droombaan!’

Uit onderzoek is gebleken dat zo’n 40 procent van de werknemers zijn baan nutteloos vindt. En iedereen weet dat je veel gelukkiger bent, als je het gevoel hebt dat je ertoe doet. Dat je een bijdrage levert en dat je op de juiste plek zit. Tijdens deze workshop ga je (opnieuw) een beeld vormen van jouw “droombaan” waarin deze facetten samen komen, zodat je je er beter op kunt focussen. Dit ga je doen op een laagdrempelige en creatieve manier, namelijk: door te tekenen! Jouw werkplezier begint hier. Gegarandeerd.

Workshop ronde 2: ‘Visualiseer je roadmap!’

Ok. Je hebt een beeld van je droombaan. Maar nu? Als vervolg op de workshop ‘Visualiseer je droombaan!’ neemt Koen Lohmann je mee in het visualiseren van je eigen roadmap. Hiermee heb je – naast je droombaan – ook een helder en visueel beeld van de mijlpalen en activiteiten rondom jouw droombaan. De perfecte stok achter de deur om in actie te komen en jouw droombaan daadwerkelijk te realiseren.

LET OP: wanneer je deze workshops kiest staat je ochtend- en middagworkshop vast

Max. aantal deelnemers: 10
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Koen Lohmann
Lees meer op: www.droombaas.com

DISC: ontdek je potentieel!

Max. aantal deelnemers: 20
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Karin Kroesbergen
Lees meer op: www.expertisecentrumplato.nl

Presenteren met plezier, zonder stress én met meer impact

Als medewerker of manager mag of moet je je zelf vaak presenteren. Voor veel mensen is dit best spannend. Spreekangst staat in de top vijf grootste angsten. Je bent dus niet alleen. In een vergadering je verhaal vertellen, daar zien veel mensen tegenop. Je bent dan zo zenuwachtig dat je je woorden vergeet. Of je krijgt een trillende knie die maar niet ophoudt. Het zweet breekt je uit en staat op je voorhoofd dat het net lijkt of je de halve marathon hebt gelopen. Wat kan ik er aan doen? In een interactieve workshop geeft Stressdokter Jeroen Stoffels een kijkje wat er in jouw lichaam gebeurt en hoe je dit kunt omzetten. Wetenschappelijke technieken omgezet naar praktische toepasbaarheid. En dat in drie minuten. Evidence based.

Max. aantal deelnemers: 20
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Jeroen Stoffels
Lees meer op: www.harttrainen.nl

workshop Presenteren met plezier - harttrainen.nl

Samenwerken met generaties

Het thema ‘generatie leren’ speelt in de huidige tijd binnen organisaties een steeds belangrijkere rol. Met name de koppeling tussen de jonge en oude generatie is van groot belang om ook in de toekomst de veranderingen van binnenuit en buitenaf het hoofd te kunnen bieden en daar innovatief op te kunnen inspelen. De uitdaging hierin ligt om de vernieuwingskracht van elke generatie met elkaar in verbinding te brengen door op een passende manier leiding te geven aan iedere generatie en daarbij een aantrekkelijk werkgever te zijn. Deze factoren zorgen in samenhang voor een duurzaam personeelsbestand in de toekomst. De doelstellingen van deze interactieve workshop zijn om de bewustwording betreffende de verschillende generaties te stimuleren; de energiefactoren van iedere generatie helder te krijgen en te gebruiken in het werk; de aanwezigen in staat te stellen de specifieke eigenschappen van de werkende generaties te herkennen; en de dialoog tussen deze generaties op gang te brengen zodat de vernieuwingskracht van elke generatie optimaal gebruikt kan worden in de dagelijkse praktijk.

Max. aantal deelnemers: 40
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Marieke Grondstra
Lees meer op: www.generatiestorm.nl

Mindfulness: de grote waarde voor jou en jouw organisatie

Mindfulness is tegenwoordig een hype. Maar weet je wat het écht inhoudt? En weet je wat het kan betekenen voor jouw organisatie op het gebied van werkplezier, stressreductie, creativiteit en algehele cultuur? Tijdens deze workshop leer je mindfulness ervaringsgericht kennen. Vanuit rust en aandacht. En met die ervaring gaan we dieper in op de achterliggende theorie en geschiedenis en kijken we vooruit naar de toepassing van en effecten die deze wetenschappelijk onderbouwde methode in petto heeft. De methode van banana tree kenmerkt zich door laagdrempeligheid, frisheid, kwetsbaarheid van de trainer en concrete onderbouwing en toepassing.

Max aantal deelnemers: 40
Locatie: NNTB
Ruimte: NNTB

Door: Ferry de Wit
Lees meer op: www.bananatree.nl

mindfulness workshop

Tot 27 september!