Ambassadeur in the spotlight

Rosanne Oudshoorn | Human Capital Care

Adviseur Arbeid & Organisatie | ambassadeur sinds oktober 2017

Het zijn corona-tijden, het interview vindt dus plaats met een schermpje ertussen. Het kan dan ook niet anders dan dat we beginnen met: Hoe is het ermee? Met vierkanten oogjes geven we allebei een soortgelijk antwoord en het komt, heel in het kort, hier op neer. “Het gaat best wel zo, maar leuk is echt anders.”

Een tijdje terug vroeg ik Rosanne of ze het niet eens tijd vond voor een ambassadeursinterview: “Nou, we zijn nog niet echt het schoolvoorbeeld geweest van ambassadeurschap”. Dat triggerde voldoende.

Curlen en BBQ

“Waarom is Human Capital Care niet het schoolvoorbeeld geweest van ambassadeurschap? M.a.w.: Wat had je graag anders willen doen in de afgelopen twee à drie jaar?” – Ik heb een mailmapje met jullie video’s, theorieën en opdrachten, die had ik graag actiever willen implementeren in mijn werkzaamheden en in onze eigen organisatie. Ik had graag samen met jullie een breder programma gemaakt zodat we een nóg passsender pakket kunnen bieden aan onze klanten. En ja, ik had bij de ambassadeursbijeenkomsten willen zijn, maar die data vielen samen met opleidingsdagen.

“Wat wil je dit jaar anders doen?” – Ik ben heel nieuwsgierig naar jullie Incompany Dag van het Werkplezier. Ik denk dat dat, na coronatijden, een hele mooie gelegenheid is om samen met de collega’s weer op te starten.

“Hoe staat werkplezier bij jullie op de agenda voor jullie klanten?” –  Niet zo expliciet nog. Landelijk zijn er veel ontwikkelingen in onze dienstverlening, en we hebben regionaal ook ruimte om invulling te geven aan preventieve dienstverlening en duurzame inzetbaarheid. Dat is nog best wel lastig, we staan vanuit de historie natuurlijk te boek als Arbo-dienst.

“En intern, het thema werkplezier?” – We organiseren activiteiten, curlen, BBQ, dat soort dingen. Daarnaast wordt ons als medewerkers veel geboden op het vlak van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit en zijn er regelmatig challenges waar we als teams aan mee kunnen doen. En ik krijg de ruimte, dat vind ik heel prettig, om intern ook een kritische adviseur te mogen zijn op dit thema.

“Heb je daar een voorbeeld van? – We hebben een periode gehad dat het werkplezier wat onder druk stond, dat de dingen niet zo makkelijk gingen en dat er veel veranderingen waren. We bespraken dat ook niet altijd en dan kan het door sudderen en leiden tot negatieve effecten. Daar heb ik wel geprobeerd mijn rol als adviseur in te zetten.

“Welke effecten waren dan zichtbaar?” – Minder positiviteit, minder betrokkenheid, en dat heeft invloed op de sfeer. “En hoe is dat nu?” – Veel beter! Dingen worden op een andere manier ter sprake gebracht en het MT vervult daarin een goede rol. Ik vind het dus ook heel prettig dat ik die onderwerpen als adviseur van het MT kan inbrengen in de overleggen en dat mag faciliteren.

 

 Mensen melden zich ook preventief ziek

“Wat is het effect van Corona op jullie werkzaamheden?”

De prioriteiten liggen nu even wat anders. We kijken vooral naar wat we op korte en (middel)lange termijn kunnen bieden aan onze klanten. Niet alleen ten tijde van deze crisis maar zeker ook als straks het ‘normale’ leven en de werkzaamheden weer beginnen.

“Wat bieden jullie de klanten nu, op heel korte termijn?” – De grootste verandering voor ons is dat er veel meer ziekmeldingen komen, en dat we dienstverlening telefonisch of met beeldbellen moeten doen. Mensen melden zich ook preventief ziek. Ik ben nu heel druk met het opzetten van online sessies over Veerkracht. Het hebben van betekenisvolle relaties (thuis en op het werk) wordt daarin heel sterk benadrukt, maar dat is nu juist ingewikkeld. Andere factoren die van invloed zijn kunnen wel opgepakt worden, daar focussen we op!

“Veel sterkte, succes en werkplezier gewenst. Bedankt voor het interview, en het zou supertop zijn als we straks samen een Incompany Dag van het Werkplezier op mogen tuigen voor jou en je collega’s.”

“Dat hoop ik ook!!”

Werkpleziertip van Rosanne

1 ding is het allerbelangrijkste, blijf dichtbij jezelf. Voor mij betekent dat dat ik bewuste keuzes maak in wat ik doe en wat ik wil doen. En dat ik dat vooral ook kenbaar maak aan anderen.

Facts & figures

  • 3 jaar werkplezierambassadeur, samen met directeur Jeroen Kremer
  • landelijke organisatie met 8 regio’s
  • regio Oost-Nederland heeft ongeveer 50 medewerkers

Dé quote

"Ik maak het liefste een positief verschil bij mensen die het échte werk doen, en die mensen zitten vaak niet in een MT."