Ambassadeur in the spotlight

Lucienne de Bie | Bie Organized

Psycholoog en Teamtrainer is werkplezierambassadeur sinds juni 2019

Interview door: Ferry

We nemen plaats op een terras in Deventer op 10 minuten lopen van het station. Lucienne komt uit Elst en ik uit Enschede en we hebben afgesproken om te ‘meeten in the middle’. Het gesprek begint ontspannen met een kopje koffie en een kop thee. Lucienne is afgelopen week bij de Week van de Bevlogenheid geweest en vertelt enthousiast over een lezing over leiderschap die ze heeft gevolgd. Mooiste inzicht: ‘leid als een wolf. Vanachter. Hou in de gaten wat de roedel doet en speel in waar nodig. Durf daarbij ook te prikkelen en te confronteren’. Ik sta gelijk aan!

Verantwoordelijkheid pakken en de juiste dingen doen

Lucienne vertelt hoe ze voor het vak als trainer gekozen heeft. Ze heeft nooit het plan gehad om voor zichzelf te beginnen maar haar ambities brachten haar waar ze nu is. Ze blijkt sterk haar energie te volgen en niet snel genoegen te nemen met dat wat ze doet. Zo is ze als zelfstandige gestart met het geven van time managementtrainingen maar kwam ze er gauw achter dat wanneer ze mensen voorzag van deze praktische handvatten er eigenlijk iets diepers onder lag. In haar eigen woorden: ‘bij time management draait het om ‘zoveel mogelijk doen in zo kort mogelijke tijd’, terwijl ik dacht: ben je überhaupt met de juiste dingen bezig? Time management voelt als een trucje. Volgens mij gaat het veel meer over waarom je doet wat je doet en of dat écht bijdraagt aan wat je als organisatie voor ogen hebt’. Als ik haar vraag naar haar ‘waarom’ antwoord ze: ‘ik zag in de praktijk dat veel organisaties niet de verantwoordelijkheid nemen richting hun personeel. Er wordt vaak iets over de schutting gegooid en de medewerkers moeten zich maar zien te redden. Zonder dat helder is of het qua tijd past, of ze wel leuk vinden wat ze doen en hoe ze zich erbij voelen. Bij dat soort dingen ga ik dus aan!’. Zo werd voor haar langzaam duidelijk dat ze graag wilde bijdragen aan het bevorderen van vitaliteit, inzetbaarheid en samenwerking binnen organisaties. Een onderwerp dat 1-op-1 aansluit bij de missie van de Dag van het Werkplezier. Ze was er daarom al snel over uit dat ze ambassadeur wilde worden. Het gesprek verloopt natuurlijk en we hebben veel vergelijkbare motivaties. We worden een aantal keren onderbroken door een traditionele draaiorgel. Storend? Nee hoor, een mooi reflectiemomentje ;).

Wat is werkplezier voor Lucienne?

‘Voor mij is werkplezier een combinatie van doen waar je goed in bent én wat je leuk vindt. Ik heb lange tijd gedaan waar ik goed in was zonder dat ik het écht leuk vond. Dat is, in mijn geval, een recept voor bore-out’. Daarnaast vindt ze dat het gepaard moet gaan met een bepaald doel of resultaat. Het is belangrijk dat het iets oplevert. Het liefst behaalt ze haar resultaten met anderen of ziet ze een ander resultaat boeken.

Lucienne’s boekentip

Het gesprek brengt ons bij zingeving. En hoe nieuwe generaties en organisaties steeds minder lange termijn verbindingen met elkaar aangaan. Lucienne vertelt over het boek The big five for life van schrijver John P. Strelecky waarin in verhalende vorm wordt verteld hoe het uitlijnen van een persoonlijke roeping en de roeping van een organisatie en het faciliteren van de organisatie in bepaalde behoeften voor die lange termijn verbinding kan zorgen.

Ik ben geprikkeld en weet alvast wat ik deze zomer op het strand ga lezen 😀

Lucienne's werkpleziertip

"Laat je inspireren en motiveren. Omring jezelf met mensen die het leuk vinden wat ze doen. Dat werkt aanstekelijk"