Ambassadeur in the spotlight

Kirsten Eppink | Doorzaam

consultant duurzame inzetbaarheid • ambassadeur sinds juni 2019

Een duo-interview bij Jansen & Janssen op de Oude Markt in Enschede met Kirsten en Terttu (van der Heide). Goeie vriendinnen. En dus, samen naar de 4e editie van de Dag van het Werkplezier gegaan. Ze hebben de afsluitende borrel geskipt (die hebben ze lekker op het terras gepakt) in de wetenschap dat ze, nog voor ze het theaterpand De Kleine Willem verlieten, hadden besloten om ambassadeur van werkplezier te worden. Super toch!! In deze weergave van het interview staat Kirsten in the spotlights!

Samenvatting van het gesprek

Waarom ben je ambassadeur van werkplezier?

Ik vind werkplezier een vanzelfsprekendheid. Als ik het echt niet meer leuk vind, of als er een mismatch zit op ‘waardenniveau’, dan ga ik weg. Als in: ik kijk écht wel eerst naar waar het aan ligt en of ik daar nog iets in kan veranderen. Is het antwoord nee, dan zoek ik iets anders. Dus is wel genuanceerd.

Ik wil in het bewustzijn van anderen ook ruimte creëren voor dat het ook (ergens) anders kan. En daar kan ik de inzichten en de tools die ik als ambassadeur krijg aangereikt heel goed bij gebruiken. Ik ga binnen mijn team bijvoorbeeld aan de slag met een waarden-oefening die ik vanuit één van de workshops tijdens de Dag van het Werkplezier had meegekregen. Nu al spinoff binnen Doorzaam! 😊

Wat is jouw bijdrage aan het werkplezier van anderen?

Ik ben mij ervan bewust dat niet iedereen de ruimte voelt of neemt om in beweging te komen. Mijn bijdrage zit er in om die ruimte te vergroten. Bij onze uitzendkrachten, maar óók bij de intercedenten. Die zijn in doen en laten vaak nog te afhankelijk van de uitzendbureaus. Ik geniet het meest van het domino-effect waarbij veel mensen zich betrokken tonen bij het vinden van een passende plek voor één persoon. In het kleine het verschil maken.

Werkpleziertip

“Als team wekelijks en maandelijks doelen stellen. Dat deed ik al, maar niet met mijn team. Dus deze tip is ook aan mijzelf gericht.”

Facts & Figures

  • D.I.-consultant en onderdeel van team van 4 als onderdeel van team van 8 (incl. manager en directrice)
  • Al 20 jaar vriendinnen met Terttu

Dé quote

"“Voorheen had ik alle vrijheid, maar als onderdeel van een nieuwe Stichting en een politiek-bestuurlijke context, moet ik wel wennen. En dat geldt ook voor mijn manager, zij is ook nog zoekende.”"