Ambassadeurs in the spotlight

Joyce Pol | Carintreggeland

Duo-interview met Joyce Pol & Lieselore van Donselaar • ambassadeurs sinds juli 2019

 

 

Interview door: Ferry

 

Terwijl ik richting de afspraak rijd merk ik dat ik een industriegebied inrijd. Ik begin te twijfelen of ik wel goed zit maar toch durf ik te vertrouwen op de navigatie. Die is altijd nog beter dan mijn eigen richtingsgevoel haha. Ik blijk goed te zitten. Een bijzondere locatie voor een zorginstelling dus. Wachtend op de afspraak komen meerdere dames achter elkaar binnen voor het tekenen van hun nieuwe contract. Één dame blijkt nog niet zover te zijn: ze heeft eerst nog haar 2e gesprek. ‘Meer dan mijn best kan ik niet doen’ zegt ze wat nerveus. We praten even door alvorens Joyce en Lieselore me komen ophalen.

Met de poten in de klei

Ik begin gelijk met het feit dat ik de locatie zo bijzonder vind. Lieselore bevestigt dit: klopt, dit is het hoofdkantoor. Het is vooral lastig voor de medewerkers zonder zorgervaring. Die zien zo niet direct wat er op de werkvloer gebeurt. Joyce vult aan: ‘daarom heb ik een tijdje meegelopen en ben ik mee geweest naar cliënten. Dat is heel leerzaam.’

 

Mooi, met de poten in de klei dus. Niet van een afstandje roepen, maar weten waar je over praat. De dames vertellen me dat het bestuur regelmatig op de vloer te vinden is om te kijken hoe het gaat. Lieselore: ‘het bestuur is enorm bepalend voor de werksfeer. Sinds de huidige directie er is, is de werksfeer anders. Er wordt vertrouwen gegeven, mensen durven zich weer te uiten, met als resultaat een positieve werksfeer.

 

Werksfeer binnen de zorg is één van de belangrijke factoren om waardevol te kunnen werken. Met een positieve werksfeer kun je dilemma’s beter te lijf. Ondanks dat de omstandigheden waarin mensen moeten werken soms verre van ideaal zijn. Vooral in de extramurale setting, als je bij de mensen thuis werkt.  Dat is iets anders dan een duidelijke vastomlijnde omgeving zoals intramuraal of hoe het in menig andere branches werkt. Daarbij is er een enorme arbeidskrapte en is er een hoge mate van vergrijzing onder de medewerkers. Op HR vlak wordt employer branding steeds belangrijker. Hoe maak je zorg weer sexy? Zo onderscheidt Carintreggeland zich door te investeren in innovatieve technologieën zoals robots. Niet om mensen te vervangen maar om mensen op een andere manier in te kunnen zetten en daarmee duurzamer inzetbaar te houden. HR krijgt dus een meer proactieve en strategische rol richting het management.

Waarom zijn ze ambassadeurs?

Joyce: ‘ik heb echt een hele leuke dag gehad en ik dacht gelijk: dit gun ik iedereen’. Lieselore: ‘dat had ik ook. Dit wil je als een olievlek door de organisatie uitspreiden‘.

 

Carintreggeland staat voor ‘waardevol leven’ voor de cliënten en ‘waardevol werken’ voor de medewerkers. Één van de speerpunten van de dames is om er met elkaar voor te zorgen dat deze missie gedragen wordt in de organisatie. Lieselore: ‘het moet in het DNA van de mensen komen. Werkplezier is daar een wezenlijk onderdeel van’. Joyce: ‘we hopen geïnspireerd te worden en van anderen te kunnen leren. En jaarlijks weer meer collega’s enthousiast te maken voor het event’.

 

Dit sluit mooi aan bij dé quote van Lieselore, die ze van Johan Cruijff las: “Ik hou van werken zolang het werk is waar ik van hou”. Lieselore: ‘ik realiseer me dat ik hier zelf veel invloed op heb!’

 

Op de vraag of ze nog verbeterpunten zagen antwoord Lieselore: ‘ik merkte dat ik de Dag heel waardevol voor mezelf vond. Ik ben daarnaast ook benieuwd hoe ik het meer in onze organisatie kan inbrengen. Hoe krijg je de mensen mee?’. Goed punt. Ik geef nog als tip: ‘Je kunt klein beginnen. Selmar, Ilse en ik beginnen iedere meeting met de vraag: hoe is het gesteld met jouw werkplezier? Niet om te verzanden in diepe gesprekken maar om even te proeven hoe iedereen erbij zit’. ‘De meest simpele oplossingen zijn vaak het lastigs te bedenken’ besluit Lieselore.

 

Naast een mooie kennismaking en een inkijkje in deze interessante branche vertrek ik met mooie tips voor de lustrumeditie van de Dag van het Werkplezier. Dames, bedankt!

 

Facts & Figures

  • Joyce werkt bij Carintreggeland sinds 2019
  • Lieselore sinds 2004
  • 2086 FTE werkzaam bij Carint
  • 22 verpleeghuislocaties
  • 5592 cliënten
  • Missie: waardevol leven

 

Quote Joyce

"Wat je geeft is wat je krijgt!"