Ambassadeur in the spotlight

Cora Kuiper | Taylor Protocols Europe

Een combi-interview – nu nog – aan het Colosseum in Enschede. Per 1 januari vestigen Jan en Cora zich met Taylor Protocols Europe in The Performance Factory. Supertof gebouw is dat toch!

Privéproat: leuk om te horen dat deze ambassadeurs zakelijk en privé een relatie hebben. Jan is de schoonvader van Cora en een heeeele lieve en leuke opa van haar twee meiden!

Betrokken, bevlogen en vitaal

Verwachtingen van het ambassadeurschap? We willen geïnspireerd worden en met z’n tweeën – als klein team – maar ook met samenwerkingspartners werkplezier hebben én houden.

 

Wat betekent werkplezier voor jullie?

Jan: De combi van betrokkenheid (bij de organisatie waarvoor je werkt) en bevlogenheid (jouw natuurlijke rol als individu). Als je meer dan 15-20% van je tijd besteed aan dingen waar je geen energie van krijgt, dan zit je niet op je plek. Dat betekent dus dat je van 80-85% van je tijd energie moet krijgen of op z’n minst neutraal scoort.

Cora: Veel water drinken en neem de trap i.p.v. de lift. Ha ha! Da’s misschien wat flauw, maar ik hecht veel waarde aan vitaliteit. Dus zorg goed voor jezelf, mentaal en lichamelijk.

 

Wat is jullie WERKPLEZIERTIP?

Weet wat je in huis hebt, en weet wat je nog mist. Maak werk van team-optimalisatie.

Opmerkelijke bijzonderheid

Cora heeft vroeger gedanst. Dansen was haar droom (conservatorium gedaan). Tot een blessure kwam. Over en uit. Hoelang heb je dat moeten verkroppen? “Jarenlang, ik had er veel moeite mee. Lang revalidatieproces bij ’t Roessingh, het viel mij best zwaar.”

In Zuid-Amerika en in Afrika wordt bij gezondheidsklachten/niet lekker in je vel zitten/stress de volgende vraag gesteld: Wanneer ben je gestopt met dansen? Mijn vraag is, wanneer heb jij dan voor het laatst nog gedanst?

Gisteravond in de sportschool. En ik dans elke dag met mijn kinderen”.

En jij, Jan? “Als dansen op de pedalen ook geldt, ik heb afgelopen weekend een heel eind met mijn broer gefietst. Heerlijk.”

Facts & Figures

  • 13 jaar relatie als schoonvader en schoondochter
  • 2 jaar samen werkzaam bij Taylor Protocols Europe
  • 125 coaches/consultants gecertificeerd om te werken met de CVI (Core Value Index) –> ‘werken vanuit de natuurlijke kern’

Dé quote

"Jan: “Gedoe is het tegenovergestelde van werkplezier.” Cora: “Gewoon doén, plezier maken! Ik maak nog te vaak bijeenkomsten mee waar alleen maar saaie grijze mannen zijn in donkerblauwe pakken. Bah!”"