Ambassadeur in the spotlight

Aukje Asma | Twentse Kracht

coördinator Twentse Kracht • is werkplezierambassadeur sinds juni 2019

Een interview in het zonnetje, bij Fellini. Proat’n en lunchen, het blijft een goeie combi. De privépraat gaat over kinderen. En baby’s. Aukje gaat binnenkort (het is augustus 2019) op zwangerschapsverlof, ze verwacht haar 3e kindje samen met Ruud.

Niet elke dag Halleluja

Motivatie om ambassadeur te worden? “Het verbindende element, ik ben altijd op zoek naar nieuwe inzichten en nieuwe mensen. Ik steun het initiatief en zou het mooi vinden ideeën te delen en mee te denken.”

Definitie van werkplezier? “Wat het voor mij NIET is, elke dag halleluja. Wat het wel is, energie en enthousiasme. Dat is er wel of het is er niet. En als ik bij mezelf een energielek opmerk of ik ga dingen uitstellen, dan weet ik, ik ben niet met de goede dingen bezig.”

Belangrijkste bijdrage van Twentse Kracht aan het werkplezier van anderen? “Het is een drempelverlagend platform om met jezelf aan de slag te gaan. Persoonlijke groei staat centraal. Van Gelukskunde tot een cursus Excel. Ja, een heueueul breed aanbod. Het mooiste is wel dat we werken met gemixte groepen, we verbinden echt over de organisatiegrenzen heen.”

 

Werkpleziertip

Als onderdeel van een event organiseren we een fuck up sessie. De tip: organiseer dat zelf ook.

Opmerkelijke bijzonderheid

Aukjes motto: “Je hebt altijd een keuze”.

We vroegen haar dus wat haar laatste – noemenswaardige – proactieve keuze is geweest (naast het ambassadeurschap waarvoor ze zich onlangs bij ons had gemeld).

“Voor deze functie heb ik een vast contract opgezegd. De enige zekerheid die ik terugkreeg was dat ik een zes-maanden-contract aangeboden zou krijgen. Er zijn in mijn directe omgeving veel mensen geweest die zeiden: “Dat moet je niet doen”. En misschien hadden maar weinig mensen dat ook gedaan, maar ik vond het een mooie kans. En inmiddels werk ik hier nu alweer drie jaar. Zekerheid is er toch niet.

En… Regio Twente gaat reorganiseren, dus wie weet waar ik volgend jaar weer zit 🙂

 

Tot slot

Wat zijn de beste wensen die je een zwangere vrouw kan meegeven? “In ieder geval géén sterkte, ha ha. Dat we kunnen genieten met ons jonge gezinnetje, zoiets”.

Facts & Figures

  • 3-ledig team (Aukje + Jorien + Barbara)
  • 3 jaar werkzaam bij Twentse Kracht
  • Werken bij Twentse Kracht is gaaf, als je de goede samenwerkings-energie volgt (want soms is het écht trekken aan een dood paard)
  • High five op feit dat de titel ambassadeur van werkplezier op Aukjes LinkedIn staat!!

Dé quote

"Waar heb je een hekel aan? “Aan haantjesgedrag. Dat zie ik vaak binnen de hogere segmenten en overlegstructuren van overheidsorganisaties. Ik denk dan: “Doe normaal”. "